Bert Loman MIB2481 DIG Canadese bevrijders in ApeldoornKunst in vrijheid

De traditionele zomeropenstelling van de Grote Kerk in Apeldoorn zal ook deze zomer kunnen plaatsvinden. Gegoten in een aangepaste RIVM-jas maar wel een opmerkelijke jas. De bezoeker wandelt een route langs het werk van 21 bekende kunstenaars uit Apeldoorn. Voel de emotie bij ‘Het Monument van Bevrijding’ van Bert Loman. Wat niet mogelijk was tijdens de Bevrijdingsfestiviteiten in Apeldoorn, maar nu alsnog in volle glorie te zien. Ontdek de diversiteit in de schilderijen en objecten. Daarnaast kunt u genieten van de schoonheid van de Grote Kerk, het opvallende monument aan de Loolaan. Het lopen van de ‘Canadian Walk’ met een bezoek aan de Open Kerk is een aan te bevelen combinatie. 

Aan de expositie ‘Kunst in Vrijheid’ werken 21 kunstenaars uit Apeldoorn mee:

Kees Blom, Mieke Diekmann, Bert Diks, Wilma Keller, Ton van Kooten, Dio Konijnenberg, Ingrid van der Krol, Nard Kwast, Anke Land, Bert Loman (van hem is het werk dat aan de rechterzijde is afgebeeld), Pieter Manintveld, Roel Ottow, Ferry Staverman, Stephan Peters ,Mirjam Tiggeloven, Milena Tlusta, Carel Velthoen, Menno Vos, Rob Weddepohl , Jolien Westerbroek, Gera Zoet

Hun werk is te zien tijdens de zgn. OPEN KERK op alle zaterdagen van 4 juli t/m 12 september. Geopend van 10.00-16.00 uur. Gratis entree via de deur aan de Loozijde van de kerk. Geen aanmelding vooraf nodig. Parkeren achter de kerk via de Koninginnelaan of de Loolaan.

Aanrader: een impressie van de expositie is te bekijken op Youtube. Daar zijn ook de kunstenaars in persoon te zien met hun kunstwerken.