Pieter Manintveld


Pieter Manintveld is van jongs af aan bezig geweest met tekenen en schilderen. Zijn passie voor zeeën, scheepvaart en varen waren de eerste thema’s in zijn werk en brachten hem naar een baan bij de Rotterdamse Lloyd. Hij volgde vervolgens de opleiding aan de kunstacademie in Rotterdam en had de keuzevakken tekenen, schilderen, keramiek en grafische technieken. Daarna kwam hij in Apeldoorn terecht als leraar in het voortgezet onderwijs, waar hij teken- en schilderles gaf. Hij had zijn eigen atelier en werd gevraagd voor de kunstenaarsvereniging De Bent.

PM2x Venetie PMabstract Wihelminakapel
PMdoor de rivier PMkerkdorp in de verte Pieter Manintveld
PMlandschap PMlandschap met grassen
PMneushoorns Pieter Manintveld PMolifant
PMpad langs weiland PMtijger
PMtijger2 PMwijnranken
PMzebras Pieter Manintveld landschap onder een blauwe hemel Pieter Manintveld 

 

Pieter heeft zich gespecialiseerd in verschillende technieken en stijlen, van figuratief tot impressionistisch, surrealistisch en abstract.
In zijn eigen teken- en schilderschool geeft hij al 23 jaar met veel enthousiasme les aan mensen die graag hun beelden en ideeën in verf willen vastleggen.

Informatie kunt u vinden op de website van Pieter Manintveld.

 

Maria met kindvijver het LooGea Cieremans

Gea Cieremans begon haar teken- en schildersactiviteiten op de middelbare school met het maken van portretten van leraren en medeleerlingen. Ze maakte tekeningen met pastelkrijt. Tegenwoordig werkt ze vooral met acrylverf. Ze volgt lessen bij atelier De Bonte Ezel van Sonja Zeilmaker. 

Inspiratie haalt zij vooral uit de natuur; de schoonheid van bomen, wolken, water en lichtinval probeert Gea te vangen op het doek op een impressionistische - of juist expressionistische werkwijze. Soms kan het wat surrealistisch aandoen. De portretten daarentegen zijn juist heel precies. Ook laat ze zich verrassen door vormen en kleuren bij het maken van een abstract doek.

waterspiegeling   
 GCabstract de belofte GCkatje 
 GCmagisch bos GCtulpen 
 GCabstract het verlegen paard GCzelfportret 
 GCvijverblad en bloem  

Voor contact kunt u haar bereiken via e-mail:

 

Janneke van Strien / Tine Verhoeks 06 30255804