brede stoel

Van de Kunstcommissie, een stoel voor Bert!

Wij bedanken je Bert, voor je grote betrokkenheid bij de exposities in de kerk en gebouw Irene.

De in Coronatijd exposerende kunstenaars waren oprecht verbaasd en blij dat hun werk via een “digitale expositie”voorafgaand aan de kerkdienst toch te zien was.

En wij waren verbaasd over de vormgeving die je als een digitale kunstenaar liet zien. Bedankt voor je steun, we hebben het samen met de exposanten zeer gewaardeerd.

Vorig jaar hingen er in gebouw Irene schilderijen van Milena Tlusta met de afbeeldingen van allemaal verschillende stoelen. Een er van sprong er voor Bert helemaal uit. Hij zag zichzelf al zitten.

Bert, symbolisch krijg je deze stoel van ons en ga er op zitten om bijvoorbeeld uit te rusten, na te denken,plannen te maken, je kleinkinderen op schoot te nemen etc.

Het ga je goed, we gaan je missen!

In de Grote Kerk

Milena Tlusta op herhaling, maar nu in de kerk!

Vorig jaar exposeerde Milena in gebouw Irene. We konden het werk maar beperkt zien door de lock-down. Op de website en voorafgaande aan een online kerkdienst kwamen haar schilderijen van allerlei fantasierijke stoelen in beeld. Maar ze is er weer met haar werk. Ditmaal in de kerk en met thema’s uit natuurgebieden rondom Apeldoorn.

Vanaf 15 september tot 20 oktober te zien in de Grote Kerk van Apeldoorn.

In Gebouw Irene

Met plezier hebben we gebouw Irene, dat inmiddels voorzien is van een goede luchtbehandelingsinstallatie, deze week weer in gebruik kunnen nemen voor een nieuwe expositie.
Mocht u daar komen, dat ziet u werk van de Apeldoornse kunstenares Hennie Koopman hangen. We genieten er van, dat de nieuwe start in gebouw Irene met deze gevarieerde schilderijen aan de wand mag beginnen.

De kunstenaars stellen zichzelf hierbij aan u voor. 

1 6Milena Tlusta

Milena start haar dag met het maken van een wandeling, haar man en schetsboek vergezellen haar daarbij. Vier schetsen maakt ze dagelijks tijdens de wandeling in zwart wit. De kleur voegt ze later toe. Het begin van een schilderij is geboren. Dit is haar persoonlijke en expressieve stijl; ze schildert wat haar raakt.

Een schilderij is lange tijd in wording. De warmte en liefde voor de natuur straalt je dan ook tegemoet wanneer zij tevreden is en een datum op de achterkant van het doek zet! 

Nieuwsgierig geworden naar meer? Kijk dan op haar website naar de tekeningen, schilderijen en zeefdrukken.

Hennie Koopman 

afrikaanse vrouw 1ruiterIk, Hennie Koopman, ben in 2008 begonnen met schilderen bij Anke’s Art Collection in Apeldoorn. Na een ‘zoektocht’ van 8 jaar werd mij duidelijk dat portretschilderen mijn voorkeur heeft.

Het precisie werk, het doen lijken, de persoon ‘vangen’ op het doek is mijn grootste uitdaging. Ik doe dit ook in opdracht.

Ik schilder met Acrylverf en veelal met kwast maar ga af en toe ook ‘los’ met het palletmes wat een fijne onderbreking is van het precisie werk van portretschilderen.

De laatste tijd maak ik ‘uitstapjes’ en combineer ik klei met het doek waarbij kleurrijke creaties ontstaan.

Sinds 2017 ben ik met boetseren begonnen bij Manna Post, “Astula 423” in Apeldoorn. En waar ik bij het schilderen de voorkeur geef aan figuratief werk, geef ik bij boetseren de voorkeur aan abstract. De strakke lijnen spreken mij hierbij het meest aan.

 

Namens de Kunstcommissie

Janneke van Strien / Tine Verhoeks 06 30255804