NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Kerkdienst 10.00 uur  Goede Herderkerk

Kerkdienst 10.00 uur Goede Herderkerk

  • Live op Youtube te volgen
  •  
  • Kijk een dienst terug

Kijk hier

Kunst onder de Toren

Kunst onder de Toren

 
  • In de Grote Kerk: Ardie den Boer
  • In gebouw Irene: Monique Haverkort en Margreet Omvlee
  •  

Kijk hier

In de Grote Kerk is het werk van Ardie den Boer uit Leiden te zien. Zij exposeert van 11-1-2023 tot 29-3-2023
In Gebouw Irene kunt u de schilderijen van Monique Haverkort en Margreet Omvlee bekijken. Hun werk is daar tot 29-3-2023.
 
Exposities in de Grote Kerk zijn na de zondagse viering tussen ongeveer 11.15 tot 12.00 uur te bekijken. Daarnaast tijdens evenementen en concerten.
Exposities in Gebouw Irene zijn alleen te bekijken door huurders van Gebouw Irene.
 

Expositie in De Grote Kerk van Ardie den Boer

2022 12 08 11 01 07 945aardeDe kunstwerken die Ardie den Boer maakt zijn qua uiterlijk en technieken zeer gevarieerd. Naast haar werk als biologisch analist is ze begonnen met het maken van weefwerken. Na het volgen van de kunstopleiding ‘De Werker’ in Groningen is ze gaan onderzoeken wat andere materialen, zoals hout en papier, te bieden hebben om weer te geven wat ze wil uitbeelden. Het analytisch denken en uitwerken is duidelijk te merken in haar werk.

Ze wilde graag de scheppingsdagen uitbeelden omdat dit verhaal haar erg boeit. Het belangrijkste van het scheppingsverhaal is de zoektocht naar de boodschap daarachter. Per scheppingsdag heeft zij het verhaal aandachtig gelezen samen met diverse verklaringen. Daarna is ze gaan nadenken over hoe ze zich die dag voorstelde en hoe ze dit om kon zetten in een kunstwerk. Ze wilde vooral het ‘bewegende moment’, het ‘dynamische’ vastleggen. Tijdens het werken aan deze serie kwam de vreugde die God in Zijn werk gelegd heeft steeds meer naar voren. De betekenis van het verhaal is ook dichterbij gekomen.

Naast deze serie worden er werken tentoongesteld met de thema’s: Elementen en Kwetsbaarheid. Gevoelsmatig horen deze begrippen bij de Schepping. De Schepping is opgebouwd uit elementen en kwetsbaar voor (verkeerde) invloeden.

 

Expositie in Gebouw Irene (kleine zaal): Monique Haverkort

Mijn naam is Monique Haverkort, ik ben geboren in 1964 en schilder en beeldhouw in mijn eigen buitenatelier en bij beeldhouwatelier Ludiek. Ik schilder sinds 1998 en beeldhouw sinds 2017.

lucht in bewegingBij het schilderen heb ik van verschillende docenten les gehad. Waaronder Ellie Bos, Mathijs Souhoka en Jolanda van Hattum.

Het licht in blauwHet liefst schilder ik abstract met gemengde techniek. Ik laat me leiden door organische vormen, kijk wat er gebeurt met de materie en speel daar op in. Ook vind ik het boeiend om met portretten of andere vormen op de abstracte achtergrond tewerken. Het boeiende proces van het creëren.

Bij mijn werk vind ik het belangrijk dat de nieuwsgierigheid wordt gewekt bij de toeschouwer. Het moment dat iemand langs het schilderij of het beeld loopt, even inhoudt en weer een stap terug doet, nieuwsgierig wordt en in het werk getrokken wordt, DAT moment, daar doe ik het voor.

Website Kunstvanmo.exto.nl  

Expositie in Gebouw Irene (grote zaal): Margreet Omvlee

PHOTO 2022 06 10 19 10 22 Mijn naam is Margreet Omvlee, één van de zes kinderen van Jaap en Sjoukje Omvlee. Ik ben ‘opgegroeid’ in de Open Hofkerk. Als kind heb ik gezongen in het kinderkoor van Piet Boekel in Irene (in deze zaal) en later bij de young Church Singers waar ik nog steeds lid van ben. Op het Atheneum had ik handvaardigheid in mijn pakket en heb ik voor het eerst geboetseerd. Na de Schoevers heb ik gewerkt als directiesecretaresse en commercieel medewerkster. Aansluitend heb ik leren schilderen. Eerst heb ik aquarellessen gevolgd bij Anneke Eggermont (schilderkunst) en daarna acrylverflessen bij Pieter Manintveld (schilderkunst). Qua boetseren ben ik autodidact. Sinds jaren zit ik bij de Pretentielozen (www.de-prententielozen.nl) en Art-blanche (www.artblancheapeldoorn.com) waar ik boetseer en schilder. Recentelijk (2022) heb ik leren glazuren bij Art blanche. Het geeft letterlijk en figuurlijk een ander beeld. De beeldjes en schilderijen hebben een vrije interpretatie; wat u/jij er in ziet is goed. Er moet naar mijn mening een ziel zitten in het schilderij/beeld. Het moet je raken. Ik hoop dat het u/jou raakt.

Inspiratie haal ik uit reizen, bv. Gambia, Zuid-Afrika, Suriname en Indonesië.

De schilderijen en beeldjes zijn niet te koop, maar ik vind het wel leuk als u een reactie achterlaat in het boekje of via