Skip to main content

twee exposities:

In de kerk exposeert Antoinette Vunderink van 8 mei tot 10 juli.
In Gebouw Irene hangt werk van Wim van der Meijden vanaf 1 mei tot 3 juli.

Antoinette Vunderink (Apeldoorn 1957)

Ik ben beeldend kunstenaar, in 2016 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Eigenlijk kun je wel zeggen dat ik een laatbloeier ben. Ik ben een gepassioneerd schilder, mijn hart ligt voornamelijk bij portret en model in olieverf op linnen of paneel, in een eigentijdse realistische stijl. Mijn werkwijze is gelaagd en met contrasten in kleur, licht en donker en variaties in textuur. Ik houd van kleurrijk werk. Portretten met karakter, die naar je terugkijken, je soms lijken uit te dagen. Eigenlijk streef ik ernaar dat een portret naast een sprekende gelijkenis ook een sprekend karakter heeft.

Antionette Vunderink   Ami         a vunderink 2
Antionette Vunderink - Ami

Gelukkig “hoef” je je als schilder niet vast te leggen op één onderwerp en schilder ik voor de afwisseling met groot plezier ook landschappen en dierenportretten.

Antoinette Vunderink  telefoon 06 27304196  info@antoinettevunderink.nl

Wim van der Meijden

In Gebouw Irene is van 1 mei tot 3 juli 2024 werk van Wim van der Meijden uit Ugchelen te bewonderen. Wim is een veelzijdig kunstenaar. Zijn huis staat vol met mooie modellen van schepen, poppenhuizen en meubels die hij zelf heeft gemaakt.
Nu kunnen we kennismaken met zijn schilderkunst. Hij heeft het zichzelf aangeleerd door veel musea bezoeken en goed te kijken.
Wim werkt naar de grote schilders, zoals Mesdag en Springer en gebruikt het liefst olieverf en paneel om op te schilderen. Zijn lievelingsonderwerpen zijn schepen en steden.
Vorig jaar mochten we in de kerk genieten van zijn werk.