Skip to main content

Trouwen

Een huwelijk kan zowel burgerlijk als kerkelijk ingezegend worden in de Grote Kerk. De Grote Kerk is een officiĆ«le trouwlocatie van de gemeente Apeldoorn. U kunt dus in de Grote Kerk uw burgelijk huwelijk laten voltrekken en (of alleen) uw huwelijk kerkelijk laten inzegenen. Al naar gelang de grootte van uw gezelschap en uw wensen kunt u de burgerlijke huwelijksvoltrekking laten plaatsvinden in de consistorie, in het nabijgelegen gebouw Irene of in de tuin van de kerk voor de preekstoel. 

Na de voltrekking verlaat u de kerk voor een feestelijk fotomoment op het plein bij de toren. Ondertussen worden binnen in het gebouw de champagneglazen voor uw gasten volgeschonken; de bruidstaart staat gereed om aangesneden te worden.

Het team van de Grote Kerk Apeldoorn staat voor u klaar om van uw mooiste dag een onvergetelijk moment te maken. Velen gingen u al voor, zelfs een prinselijk paar gaf elkaar op deze plek in Apeldoorn in 1998 het ja-woord. Voor elk huwelijk wordt desgewenst een draaiboek opgesteld, achter de schermen worden alle details tot in de puntjes doorgesproken en op elkaar afgestemd.

De kerk en gebouw Irene bieden een stijlvolle ambiance om uw gasten te ontvangen. Er zijn volop mogelijkheden om een receptie of een diner vorm te geven. U bent meer dan welkom in de inspirerende omgeving van de Grote Kerk Apeldoorn. We maken graag een afspraak met u om u de kerk te bezichtigen en uw aanstaande huwelijk met u door te nemen.

Op de website van de Gemeente Apeldoorn vindt u allerlei informatie. Voor informatie over de kerk mail je naar de koster Sandra de Boer koster@grotekerkapeldoorn.nl . Wil je de kerk huren voor de trouwplechtigheid, mail dan naar Verhuur@grotekerkapeldoorn.nl. Voor een kerkelijk huwelijk kunt u contact opnemen met de predikant Hester Smits: 

predikant@grotekerkapeldoorn.nl 

ringen