Birth of Light

Evenement: steek op Kerstavond kaarsen aan en zet ze voor het raam of buiten als teken van verbinding.  

Dit bijzondere jaar, doet de Diaconie van de Grote Kerk Apeldoorn een oproep aan iedereen om zich te verbinden. Dit door een heel simpel maar hoogst symbolisch gebaar: kaarsen aansteken en ze buiten zetten, of voor het raam.

kaarsenZo laten we zien dat het licht weer terugkeert op Kerstavond.  

De naam van het evenement is “Birth of Light”. In de Christelijke traditie word het kindje Jesus op Kerstavond geboren. Dit is het teken dat de mensheid word gered door het licht dat uit de hemel op aarde neerdaalt. In de voorchristelijke tradities, en astronomisch gezien, komt het op hetzelfde neer: na de kortste dag komt het licht weer terug, dit is de ommekeer van duisternis naar licht, het einde van de tunnel is in zicht, de dagen gaan eindelijk weer verlengen.  

Het evenement is op Facebook terug te vinden, en kan mede deze media ook worden gedeeld met kennissen. De link naar desbetreffende pagina is https://fb.me/e/2e7ex6vJY  

Over de Diaconie van de Wijkgemeente van de Grote Kerk Apeldoorn 

We zijn een vijftal diakenen werkzaam in een dynamische wijkgemeente. Naast onze liturgische taken verlenen we hulp aan diegenen die het nodig hebben, op materieel, maar ook op affectief en spiritueel niveau. Het voorstel van dit evenement “Birth of Light” is een onderdeel van dit laatste aspect, geestelijke inspiratie bevorderen.  

Laatst aangepast op vrijdag, 18 december 2020 11:57