Wandel de Canadian Walk

Canadian Walk is vanaf nu beschikbaar: ontdek 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers over de Apeldoornse bevrijding middels een gratis te downloaden app. De audiotour staat in het teken van 75 jaar bevrijding en brengt de historie van Apeldoorn in beeld, zowel tijdens als na de Tweede Wereldoorlog. De Grote Kerk is onderdeel van de route.

canadianwalkDe Canadian Walk app is vanaf vandaag beschikbaar in de Play Store en App Store. Deze audiotour start bij het bevrijdingsmonument 'Man met twee Hoeden' aan de Loolaan en eindigt bij het nieuwe kunstwerk 'Boom der Vrijheid' in de binnenstad. Langs de route liggen 26 maple leaf-tegels, die allemaal hun eigen stukje Apeldoornse geschiedenis vertellen.

De Apeldoornse burgemeester Ton Heerts heeft als eerste de Canadian Walk audiotour beluisterd en gelopen: “De Canadian Walk plaatst Apeldoorn in een internationaal perspectief. Apeldoorn maakt deel uit van de wereldgeschiedenis rond de tweede wereldoorlog. Een tijd waarin veel gebeurt is en de Canadian Walk is een mooie start om je verder te verdiepen in de geschiedenis van de Veluwe.” 

Er wordt nog een bijzonder element aan de Canadian Walk toegevoegd: tot en met eind augustus staat om de zoveel tegels een ‘buitenvitrine’, waarin gerelateerde objecten tentoongesteld zijn. Ook komen er vlaggen te hangen van Canadese strijders die in de verhalen voorkomen. Jaarlijks worden deze vlaggen en vitrines teruggeplaatst van 17 april (de bevrijding van Apeldoorn) tot en met 5 mei: Bevrijdingsdag. 

Meer informatie is te vinden op canadianwalk.nl.

Laatst aangepast op dinsdag, 14 juli 2020 20:40