Grote kerk

Wij zijn trots op onze kerk. Naast de wekelijke diensten op zondag om 10.00 uur zijn de Grote Kerk en de bijgebouwen voor vele doeleinden geschikt. Bekijk de mogelijkheden op deze website.

 

 

Wijkgemeente

De gemeente rond de Grote Kerk wil een pluriforme gemeenschap zijn, die staande in de wereld vanuit het evangelie van de opgestane Heer ruimte wil bieden aan de grote diversiteit van religieuze en levensbeschouwelijke opvattingen, die de samenleving rijk is.

 

 

Expositie

informatie binnenkort beschikbaar via deze website

 

logo

Om concrete sloopplannen te verijdelen werd in 1973 de Stichting Vrienden van de Grote Kerk opgericht met als doelstelling:

 

De Grote Kerk van 1892, inclusief het Bätz Witte orgel, voor Apeldoorn te behouden en in oorspronkelijke staat terug te brengen en te houden. De Stichting Vrienden van de Grote Kerk is een particuliere en onafhankelijke vrijwilligersorganisatie, die dit 'Koninklijke Monument' in goede staat wil houden.

 

Dankzij de enthousiaste inzet van onze medewerkers, sponsors en donateurs, hebben wij onder meer door Boekenmarkten, Pleinmarkten en Orgelconcerten te organiseren een meer dan substantiële bijdrage geleverd aan:  

1983 - 1992: Grote Restauratie
1997: Interieurrestauratie
1997: Orgelrestauratie
2004: Renovatie van het Kerkplein

2005:

Realisatie gebrandschilderd Beatrixraam

2006: Restauratie van Gebouw Irene
2012: Realisatie Stilteruimte 'Wilhelminakapel'

 


Met die zorg voor de Grote Kerk blijven we doorgaan en u kunt ons daarbij helpen.

 

Om dit prachtige monument een veilig voortbestaan te garanderen, is juist nu uw blijvende actie en steun nodig als sponsor of donateur.

 


Uw steun is de waarborg om ook in de toekomst te kunnen genieten van het Apeldoorns Monument:

 

'De Grote Kerk'

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 230 plaatsen op 1,5 m afstand van elkaar is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de ruimste accommodaties in haar soort.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder